De nieuwe visvijver aan het OCMW-park ,Ter Lijsterbes' in Merchtem werd gisteren plechtig ingehuldigd. In amper twee maanden werd de vijver aangelegd. De visvijver, die vooral door de vissersclub ,Ter Lijsterbes' dient, kost 1 miljoen frank minder dan voorzien.

,,We hebben hier zilverwinde opgezet, omdat goudvis veel te duur is,'' grapte OCMW-voorzitter Luc Asselman bij de plechtige inhuldiging van de vijver. Meer dan honderd mensen kwamen naar het OCMW-park om de opening bij te wonen.

,,Normaal zou deze vijver 3 miljoen frank gekost hebben, maar we konden het geheel al voor 2 miljoen frank (49.579 euro) afwerken. De vijver is iets meer dan twee meter diep en heeft een inhoud van 3.500 kubieke meter. Dat is ruim het dubbele van de eerste visvijver'', weet Asselman.

De vijver kwam er omdat dit gebied steeds drassig lag. In de vijver werden vierhonderd zilverwinden uitgezet. Achteraan de vijver is een poel voorzien voor kikkers en salamanders, omgeven door rietkragen en een bloemenweide.

De vijver dient niet alleen als stek voor vissersclub ,Ter Lijsterbes'. Brandweercommandant Luc Brugghemans van de Londerzeelse brandweer krijgt een speciale sleutel om de paaltjes aan de rijweg te kunnen weghalen. De brandweer kan hier bij hevige branden terecht voor extra bluswater.

Luc Brugghemans: ,,We vroegen om een verharde weg tot aan de vijverboord aan te leggen. Zo kunnen we met onze pompwagen een extra bluslijn aanleggen of onze tankwagens hier vullen.''

Jef Verhasselt, voorzitter van vissersclub ,Ter Lijsterbes', is tevreden. ,,Deze is veel groter dan de vijver die al in het OCMW-park was aangelegd.''