Vanaf VANDAAG kan je in het Zaventems zwembad opnieuw baantjes trekken. Zaterdag mocht zwemkampioene Brigitte Becue het bad officieel ,inzwemmen' en zondag kreeg de bezoeker een rondleiding.

Samen met de jongste leden van de twee lokale zwemclubs sprong Becue zaterdag in het vernieuwde zwembad. Dat moest in oktober vorig jaar sluiten. De nieuwe Vlaamse milieureglementering (Vlarem II) drong aanpassingswerken op en het gemeentebestuur besloot ook een en ander te moderniseren.

De oude chloorinstallatie werd vervangen door een electrolysesysteem waardoor de zwemmers geen last meer ondervinden van hinderlijke geurtjes of rode ogen, de toiletten hangen voortaan tegen de muur en aan de kassa krijgt de bezoeker een chip waarmee hij gebruik kan maken van de nieuwe infrastructuur.

Directeur Pol Destrijcker wil in de eerste plaats families lokken en noemt het bad eerder recreatief. Naast zwemmen kan je er een Turks stoombad nemen, genieten in het bubbelbad of bruinen onder het zonnekanon.

Of ze in Zaventem veel competities zullen organiseren, lijkt minder waarschijnlijk. Het bad mag dan al geschikt zijn voor zogenaamde A-wedstrijden, zeg maar preselecties voor provinciale en nationale wedstrijden, de infrastructuur is er niet echt op voorzien.

Een beperkt publiek zou van de sportieve prestaties kunnen genieten vanuit het cafetaria maar echt veel ruimte om te kijken naar de zwemmers is er niet.

Bovendien is het bad op zondag ook open tot 17 uur, zodat de wedstrijden al vrij laat moeten starten en het recreatiebad is niet geschikt om records in te zwemmen. Het bad staat in verbinding met het instructiebad waardoor de zwemmer meer weerstand zal ondervinden van het water. De recreatiezwemmer daarentegen moet beslist naar Zaventem want hij/zij vindt er een paradijs.