Jeugdhuis De Flodder is dan toch verhuisd. Eindelijk, hoor je bij de leden, want ze waren de problemen met hun stugge buurman meer dan zat. Vrijdagavond hielden ze in de oude Flodder uitbundig hun laatste tap. Zaterdag namen ze hun intrek in hun nieuw lokaal, wat verderop in de Boezingestraat.

Jeugdschepen Luc Maddelein was vrijdag in de vooravond nog gaan aankloppen bij de buurman met de vraag om de laatste tap ongemoeid te laten. Hij kreeg niet eens de kans om iets uit te leggen, want de deur werd voor zijn neus dichtgeklapt. Nog voor middernacht stond de politie inderdaad aan De Flodder: nachtlawaai! De agenten konden niet anders dan een proces-verbaal opmaken.

Daar bleef het niet bij. Om 3 uur 's nachts werd burgemeester Alain Wyffels uit bed gebeld, met de melding dat er nog altijd lawaai was in de Flodder. De jeugdhuisleden maakten van hun laatste tap inderdaad een onvervalst fuifje en dat werd voor die gelegenheid door de vingers gezien. Het was na 16 jaar immers een definitief afscheid van een locatie met zoveel geschiedenis, dat het sentiment even naar boven kwam. In de wetenschap dat de burenklacht de allerlaatste zal geweest zijn.


Isolatie
Zaterdag zag je niets dan stralende gezichten bij de Flodder-leden. Het nieuwe jeugdhuis werd feestelijk geopend. Met een mobiele tap die de weg aflegde tussen de oude en de nieuwe Flodder. Voorzitter Steve Platteeuw is enthousiast over de nieuwe locatie: ,,Dank zij de medewerking van het gemeentebestuur, dat ons een eenmalige toelage van 3,8 miljoen (94.199 ) gaf, kunnen we voortaan dit alleenstaand hoevetj e betrekken. We hebben het volledig verbouwd. Sinds juli vorig jaar zijn we aan het werk. In totaal hebben 52 leden meegeholpen: sommigen een halve dag, anderen wekelijks een dag of een weekend, nog anderen kwamen 's avonds helpen. Het is echt iets van ons geworden: een jeugdhuis met een ziel, het mooiste jeugdhuis van Vlaanderen. We hebben veel aandacht besteed aan de isolatie. Er kwam zelfs een akoestische studie van een gespecialiseerd bureau aan te pas. We hebben ook onze nieuwe buren bij de werkzaamheden betrokken. Met hun bedenkingen werd volop rekening gehouden.'' Het wordt voor de Flodderaars wellicht wel even wennen aan buren die positief staan tegenover hun jeugdhuis.