De 66-jarige Roger K. werd zaterdagavond overvallen in zijn woning. De vrijgezel woont alleen aan de Bruggestraat. Omstreeks 18 uur werd gebeld aan zijn voordeur. Het ging vermoedelijk om twee personen die zich verplaatsten in een witte auto. De Hoogledenaar liet het bezoek binnen langs de achterdeur. In huis sloegen de twee met wellicht een stok op het hoofd van Roger K. Ze knevelden daarna de bewusteloze man met plakband aan handen en voeten. De daders droegen hun gekneveld slachtoffer in zijn kelder, lieten hem daar achter en sloten de kelderdeur. De overvallers zochten nadien in de woning naar buit.

Achter het huis van Roger K. woont familie. Die houdt een oogje in het zeil bij de alleenstaande Hoogledenaar. Een familielid ging gistermorgen traditioneel een kijkje nemen bij Roger K. Hij vond het vreemd dat de rolluiken nog naar beneden waren. Bovendien was de achterdeur niet gesloten. Het familielid ging in huis en vond zijn oom in de kelder. Roger K. was niet levensgevaarlijk gewond maar diep onder de indruk van het drieste voorval. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis om te bekomen.

Roger K. was gisteren niet in staat zijn verhaal te doen tegenover de speurders. Dat gebeurt wellicht vandaag. De speurders hopen op die manier meer schot te krijgen in hun onderzoek. De daders blijven voorlopig zoek. Gisteren was ook nog weinig geweten over de omvang van de mogelijke buit. (HWR)