De Tieltse Perskring, het stadsbestuur, Unizo, Tieltse Middenstand en de foorreizigers slaan de handen ineen om de gasten van Mivalti en de Tieltse schoolkinderen ook in 2001 een leuke kermisdag te bezorgen. Vandaag maandag 1 oktober halen ze daarvoor zelfs een olifant naar de Tieltse markt. Een gratis foto bij de lieve dikhuid hoort erbij.

Zoals bij voorgaande edities, knipt de Mivalti-burgemeester onder het waakzaam oog van het echte stadsbestuur de kermis open. Van 14 tot 16 uur mogen de Mivaltigasten voluit van de attracties genieten en ze krijgen er nog een portie oliebollen bovenop.

Vanaf 16 uur palmt de schoolgaande jeugd (tot 12 jaar) de kermis in en de foorreizigers zorgen voor de gelegenheid voor sterk gereduceerde prijzen. De kinderen die deelnamen aan de ballonwedstrijd op de Dag van de Klant beschikken al over gratis tickets.

De stad Tielt laat als attractie een olifant aanrukken. Iedereen die dat wenst, kan zich door het team B&M bij Dumbo laten fotograferen. De gratis foto's op groot formaat kunnen na 19 uur in de Bijenkorf opgehaald worden. Op een ludieke wijze worden bovendien een dertigtal kinderen uitgeloot die vanaf 17.30 uur een ritje kunnen maken in de zitkorf van de olifant. (ART)