Tijdens het weekend grepen twee spectaculaire verkeersongevallen plaats in Ardooie. Het ongeval van vrijdagnacht in de Izegemsestraat eiste een zwaar gewonde Izegemnaar. Bij het ongeval van gisterochtend om 4 uur op De Tassche vielen vier lichtgewonden. De materiële schade was daar aanzienlijk. De bewoners van de Krommestraat en rond het kerkplein hadden tot na de middag geen elektriciteit in huis.

Het verkeersongeval in de Izegemsestraat had vrijdagnacht omstreeks 23.15 uur plaats. Een vrachtwagen wou er een container opladen. De container met wortelen stond aan de rand van een akker naast de rijweg. De vrachtwagen reed op straat achteruit om de laadbak op te laden. De grijparm van de vrachtwagen was al naar beneden. Een personenwagen ramde de grijparm toen de vrachtwagen zijn rijmanoeuvre begonnen was. Na de harde klap werd het dak van de Fiat-auto opengereten door de neergelaten grijparm van de vrachtwagen. Achter het autostuur zat de 46-jarige Danny Harreyn. De zwaar gewonde Izegemnaar uit de Krekelmotestraat zat geklemd in zijn autowrak. De Ardooise brandweer haalde hem uit het voertuig.

Onder begeleiding van een medisch urgentieteam werd de Izegemnaar overgebracht naar het Roeselaarse Stedelijk Ziekenhuis. Daar vreesde men niet direct voor zijn leven. Vrachtwagenchauffeur Ben Taffeiren uit Jabbeke bleef ongedeerd.

Vier jongeren kropen gisterochtend door het oog van een naald bij een spectaculair verkeersongeval in de Roeselaarsestraat. De personenwagen van Bart Louvaert kwam uit de richting Roeselare. Aan het kerkplein op De Tassche ging de auto van de 25-jarige Meulebekenaar, Tieltstraat 149, uit de bocht. Zijn wagen strandde gedeeltelijk in een gracht en ramde een tuinomheining aan de linkerkant van de straat. Door de harde klap werd de auto met de achterkant tegen een elektriciteitspaal geslingerd.


Gesloten
De elektriciteitspaal brak en smakte tegen het wegdek. Een gedeelte van de kapotte paal kwam op de autokoffer terecht, gelukkig niet op het autodak. Daardoor bleef een drama vermeden. Naast automobilist Bart Louvaert zaten immers nog drie jongeren in het voertuig: Carlo Decatteeuw (25) uit Dentergem, Franky Delecluyse (24) uit Meulebeke en Kurt Vermandele (26) uit Oostrozebeke. Het viertal raakte op eigen krachten uit het autowrak en werd licht gewond weggevoerd naar het Stedelijk Ziekenhuis in Roeselare.

De bedrading van de vernielde elektriciteitspaal sleurde in haar val drie elektriciteitspalen aan dezelfde straatkant mee. Die palen werden scheefgetrokken of braken eveneens. Verdeelkasten en elektriciteitsleidingen werden uit verscheidene huisgevels gerukt. Maar de woningen bleven gespaard van vallende brokstukken.

Door de ravage op straat was geen verkeer meer mogelijk in de drukke dorpskom van De Tassche. Met man en macht werd gisteren gewerkt om de schade te herstellen. Het harde labeur duurde tot na de middag. De bewoners van de Krommestraat en rond het kerkplein hadden zolang geen elektriciteit. Vooral de lokale handelaars ervaarden grote ongemakken van de verkeersvrije Roeselarestraat en de elektriciteitspanne. Hun winkeldeuren bleven gesloten. (HWR)