DJ Kurt Vermeir zamelde de voorbije dagen met een DJ-marathon geld in voor de actie Kom op tegen Kanker. Kurt stond daarvoor van donderdag- tot zondagavond 73 uur onafgebroken achter zijn draaitafel, CD-spelers en mengtafel in taverne De Koerier.

Kurt Vermeir (36) is afkomstig van Tielrode, maar woont nu in Sint-Gillis. Hij heeft altijd al iets met muziek gehad. Vroeger was hij DJ bij radio Contact in Bornem, maar na zijn huwelijk in 1995 stopte hij ermee. De microbe bleef echter hangen en een drietal maanden geleden nam hij de draad weer op. Je kan hem elke middag tussen elf en één uur horen op Radio Forest in Hamme.

Op het moment dat we Kurt troffen in het zaaltje van De Koerier was hij halverwege zijn DJ-marathon. ,,Ik las onlangs in de krant dat een man uit De Klinge in Hingene het wereldrecord plaatjes draaien op 72 uur had gebracht. Meteen vatte ik het plan op om dat record te verbeteren en op 73 uur te brengen. Ondertussen is het Guinness Book Of Records er echter achter gekomen dat een Amerikaans DJ ooit honderd uur aan een stuk plaatjes draaide. Dat is voor mij van het goede teveel, en daarom bleef ik bij mijn oorspronkelijk plan. Ik had wel nog geen concreet doel voor ogen. Toen onlangs echter mijn oom stierf aan keelkanker, was mijn keuze snel gemaakt. De opbrengst zou naar de actie Kom op tegen kanker gaan.''

,,Donderdagavond om acht uur begon ik aan mijn opdracht en tot nu valt het erg goed mee. Zaakvoerder Harry De Wolf en de mensen hier in de zaal steunen me goed. Via verzoekjes en steunkaarten kunnen ze hun steentje tot de actie bijdragen. Verder zijn er ook een aantal sponsors die mijn marathon financieel ondersteunen.'' (GVDV)