Guido Vercauteren, zaakvoerder van het uitgebrande restaurant annex feestzalen 't Moleken, staart schuddebollend naar de zwartgeblakerde resten van zijn zaak. ,,Dit is gewoonweg verschrikkelijk. Ik startte deze zaak dertig jaar geleden op. In enkele uren ging mijn hele levenswerk in de vlammen op.''

,,Vorige maandag vertrokken we nietsvermoedend voor een vijftal dagen naar Spanje. We doen dat wel vaker, er op het laatste moment voor enkele dagen op uit trekken. Ik had mijn GSM niet meegenomen, want anders word ik toch maar continu gestoord. Het was dan ook pas bij mijn terugkeer op de luchthaven in Malaga, dat ik de jobstijding kreeg van mijn docher Els. Pas toen ik hier aankwam, besefte ik echter de ware omvang van de ramp.''


Heropstart
,,Deze brand kan op geen slechter moment vallen. De maanden oktober, november en december zijn traditioneel gastronomische en feestmaanden, en ook voor volgend jaar zaten we reeds zo goed als volgeboekt. Voor de eerstkomende weken en wellicht maanden zullen de mensen die bij ons een feest geboekt hebben elders onderdak moeten vinden. We zullen hen daarbij alle mogelijke hulp bieden. De feesten die voorzien waren voor afgelopen zaterdag hebben we alvast kunnen verhuizen naar Serwir en Roxy.''

,,Wat de toekomst brengen zal, blijft alsnog een open vraag. Eerst moet ik een exact beeld hebben van de schade en de kosten die verbonden zijn aan een heropstart. Pas dan kan ik verdere stappen ondernemen. Volgens de eerste ramingen zal het wel drie tot zes maanden duren voor de activiteiten kunnen hervat worden'', aldus Guido Vercauteren.

Vercauteren wil tenslotte nog iets kwijt: ,,In de pers is er gezegd en geschreven dat het met zekerheid om brandstichting gaat. De expert die ik onder de arm heb genomen trekt dat sterk in twijfel.''



  • Meer info omtrent 't Moleken en de daar geplande feesten bij Guido Vercauteren via GSM-nummer 0475/38.60.02.