In de nacht van zaterdag op zondag is bij een zware botsing in Adegem de 19-jarige John Blomme uit Oostwinkel om het leven gekomen. Op de terugweg naar huis verloor Blomme de controle over het stuur van zijn sportwagen en reed zich tegen een vrachtwagen te pletter. De jongeman was een getalenteerd voetballer die ook in verschillende verenigingen bekend en geliefd was.

Zaterdagnacht omstreeks 2.45 uur keerde John Blomme met zijn witte Honda CRX na een trouwfeest van een voetbalcollega in Maldegem terug naar huis. De jongeman had nog net een collega-voetballer thuis in Adegem afgezet toen hij op het Kruisken ter hoogte van het kruispunt met de Verbranden Bos de controle verloor over het stuur van zijn wagen. Die ging op het natte wegdek aan het slippen en botste tegen een geparkeerde vrachtwagen van de firma Vanschoonbeek uit Landen, die links naast de weg geparkeerd stond. De klap was zo erg dat de auto uit elkaar spatte. Twee andere geparkeerde wagens en een betonnen afsluiting werden zwaar beschadigd.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse en probeerden de jonge bestuurder die uit het verhakkeld voertuig werd geslingerd, te reanimeren. Onder begeleiding van het MUG-team werd Blomme nog naar het AZ in Brugge overgebracht, waar hij even later overleed. John Blomme, die eerder deze maand nog maar 19 was geworden, had zijn sportwagen amper acht dagen.

'Johny-boy', zoals zijn vrienden hem noemden, was een talentrijk voetballer. Hij was onder meer actief bij ZVT Adingha en Excelsior Donk. Bij Adingha scoorde Blomme vorig seizoen nog 55 doelpunten. De jongeman zou gistermiddag bij zijn nieuwe club Donk zijn eerste competitiewedstrijd gespeeld hebben. Naast verschillende voetbalverenigingen was John Blomme ook KLJ-leider en lid van het feestcomité van Oostwinkel.

Blomme wordt vermoedelijk zaterdagmorgen om 10 uur begraven in Oostwinkel. (Vacas)