IPTE, beursgenoteerd bedrijf met hoofdvestiging in Genk en actief in testing en automatisering, gaat een gedeelte van de Philips-activiteiten in Hasselt overnemen. IPTE maakte dit gisteren bekend op een ondernemingsraad bij Philips.

IPTE is geïnteresseerd in de productie van meet- en testapparatuur.

De overname betekent niet automatisch dat ook het personeel wordt overgenomen.

Eddy Verpoorten (BBTK): ,,IPTE zegt eventueel 30 tot 40 Philipswerknemers werk te kunnen geven. De werknemers kunnen dan, aangezien ze onderworpen worden aan het Philips-afvloeiingsplan, geen aanspraak meer maken op de verworven rechten bij Philips. Ze kunnen dus niet meer rekenen op dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden als bij Philips.''

Detail: IPTE werd enkele jaren geleden opgericht door Philips-werknemers die hun bedrijf verlieten.

Tijdens diezelfde ondernemingsraad werd ook bekend dat een 30-tal werknemers van Philips Hasselt mogelijk kunnen gaan werken in de fabrieken van Philips in Eindhoven.

De directie van Philips Hasselt maakte tevens de bedenking dat de plannen van het Leuvense bedrijf Acuna om een grootschalig testcentrum rond verkeersveiligheid op de site in Hasselt uit te bouwen nog bijzonder voorbarig en prematuur zijn. ,,Er zullen, moest dit bedrijf er komen, hooguit een tiental mensen van Philips aan de slag kunnen.'' (MVZ)