Verschillende patrouilles van de Genkse politie zetten gistervoormiddag een dolle achtervolging in op een verdacht voertuig. Na een kilometerslange rit konden de bestuurder, die met een niet-verzekerd voertuig en gestolen nummerplaten rondreed, en zijn passagier in de kraag gevat worden. Beiden werden gisteravond bij de Tongerse onderzoeksrechter voorgeleid, die over hun verdere aanhouding moest beslissen.

Omstreeks 11.30 uur merkte een patrouille van de lokale politie GAOZ het verdacht voertuig op aan de Westerring. Toen de chauffeur werd aangemaand te stoppen voor een controle, duwde hij onmiddellijk het gaspedaal diep in. De agenten zetten de achtervolging in en riepen versterking op van andere patrouilles. Via Winterslag en Boxberg ging het richting Hasselt waarbij de bestuurder erg hoge snelheden haalde. Hij bracht verschillende weggebruikers in gevaar, tot schoolkinderen toe, en haalde halsbrekende manoeuvres uit. Ook negeerde hij enkele malen een wegversperring. Een agent kon op het nippertje opzijspringen, bij een tweede blokkade dreigde de chauffeur een politiecombi te rammen.

Het voertuig werd uiteindelijk tot stilstand gebracht op de autosnelweg E314. De bestuurder en zijn passagier probeerden nog te voet te ontvluchten, maar werden gevat door de agenten. De twee werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens gewapende weerspannigheid. Ze gebruikten hun voertuig immers als wapen bij een poging aan de agenten te ontkomen.(MBR)