De Meisese gemeenteraad besliste in geheime zitting om een onderzoek te laten instellen naar OCMW-voorzitter Rita Verbesselt. Eerder deed het lokale VLD-bestuur dit al. Verbesselt werd uit de lokale patij-afdeling gezet omdat ze zou gesjoemeld hebben met OCMW-geld.

De sfeer was gespannen, donderdagavond op de gemeenteraad. Het naambordje van Rita Verbesselt werd van de bank van de VLD-groep verwijderd en naast dat van de Agalev-fractie gezet.

De gemeenteraad besliste in geheime zitting om de hogere overheid te vragen een onderzoek in te stellen naar mogelijk misbruik in het OCMW. De bestendige deputatie van Vlaams-Brabant en de provinciegouverneur moeten vaststellen of er effectief misbruik is geweest. De gouverneur kan dan eventueel het gerecht inlichten of het betrokken raadslid schorsen.

De VLD van Meise-Wolvertem zette Rita Verbesselt uit het lokale bestuur omdat ze tegen afspraken in haar mandaat als gemeenteraadslid en OCMW-voorzitter bleef cumuleren. Bovendien wil de VLD zich van haar distantiëren omdat ze mogelijks sjoemelde met restaurantrekeningen in het OCMW. Verbesselt heeft volgens het VLD-bestuur lokale partij-afspraken over beslissingen in de gemeente niet gevolgd.

Verbesselt ontkent met klem dat ze een scheve schaats heeft gereden. Ze vraagt zelf een onderzoek aan zodat ,,haar naam kan gezuiverd worden.''

De (nationale) VLD moet beslissen of ze haar partijkaart mag houden. Voor het lokale VLD-bestuur is er geen weg terug. (JHW)