Het zwembad van Ternat viert dit weekend zijn heropening met tal van activiteiten. Toch moeten de doorsnee zwemmers hun ongeduld nog een weekje in toom houden. Tijdens de krokusvakantie is het zwembad dicht om de werken af te maken.

Dit weekend viert het zwembad van Ternat zijn langverwachte heropening. Op de valreep liep er toch nog wat mis: de levering van een verkeerde koker maakt dat er volgende week nog aan het dak moet worden gewerkt. Voor alle veiligheid blijft het zwembad tijdens die werken dicht.

,,Op het dak moet een grote koker komen in roestvrij materiaal. De leverancier had een verkeerde koker geleverd in gewoon staal. Maar dat roest te snel in die vochtige omgeving, dus moest er een nieuwe koker besteld worden'', legt schepen van openbare werken Jean Dooms uit.

De geplande activiteiten van het openingsweekend worden voor die tegenslag niet uitgesteld. ,,Alles werkt, maar die koker zorgt voor energierecuperatie. Volgende week is het vakantie, dan komen de scholen nog niet zwemmen, daarom laten we het werk dan afmaken'', zegt Dooms.


Dampscherm aangebracht
Het zwembad ging in oktober dicht om het dak te vernieuwen. Er werd in het zwembad ook een dampscherm aangebracht, waardoor het dak veel minder te lijden krijgt onder de vochtige atmosfeer. Er is ook een scherm tussen het cafetaria en het zwembad. Het kon er vroeger erg warm en zwoel zijn, dat is nu verholpen. Ook de chloorgeur zal veel minder zijn.

Zonder bijkomende tegenslagen gaat het zwembad definitief open na de krokusvakantie. De werken zouden eerst maar tot kort na de kerstvakantie duren. Het weer werkte echter tegen en toen het tijdens een nat weekend binnenregende omdat het opengelegde dak niet afgesloten was, zorgde dat ook voor vertraging. (LVD)