In Brussel krijgen koeien een kleurtje. Kinderen mochten een paar dieren ,bewerken.' Het is nog maar een begin. Deze zomer worden tweehonderd van deze vrolijke koeien voor het project ,Art on Cows' verspreid over de binnenstad.

Een roze koe? Ja, een ballerina-koe. Kinderfantasie ten top. Maar ook realiteit. Kunstenares Bénédicte Gilson liet de eerste koe van het project 'Art on Cows' door kinderen beschilderen. Met fruitmotieven (een link naar de sponsor).

'Art on Cows' begon in 198 in Zürich. Precies 812 koeien uit glasvezel, en op ware grootte, werden door kunstenaars versierd en in de stad tentoongesteld. Nadien volgden Chicago, Salzburg en Bilbao. In juni is het bij ons zo ver. Bedoeling is dat bedrijven de koeien (staand, grazend of liggend) wit kopen voor 4.250 euro en ze laten beschilderen. Nadien wordt een deel per opbod verkocht voor een goed doel.

Kinderen sierden de eerste koe met appelsienen, besjes en appels. Vanaf 15 juni is deze primeur-koe aan de Zavel te bewonderen. De eerste in een reeks van een paar honderd.

  • 'Art on Cows' loopt van 15 juni 2003 tot 30 september in de hele Brusselse binnenstad. Info op 02/373.92.04 of via www.cows.be