De stripact tijdens de voetbalwedstrijd KSK Beveren - Germinal Beerschot van vorige week krijgt wellicht een gerechtelijk staartje. De politie van Beveren stelde proces-verbaal op voor openbare zedenschennis. Het parket zal nu moeten oordelen of de danseres, die midden het terrein haar borsten ontblootte, wordt vervolgd.

Burgemeester François Smet (CD&V) schreef een boze brief aan het bestuur van KSK Beveren. Volgens hem is een dergelijke blootscène in een gemeentelijke accommodatie -- stadion Freethiel is eigendom van de gemeente -- ongepast en niet voor herhaling vatbaar.

Een aantal sponsors van de Oost-Vlaamse eersteklasser reageerden negatief op de stripact van het animeermeisje, dat de supporters wat kwam opwarmen. Maar zij geraakte, naar eigen zeggen, zelf zodanig opgewonden dat ze begon te strippen.

De Voetbalbond stelt het evenmin op prijs dat supporters op dergelijke wijze worden verwend . De echte voetbalsupporter komt nog altijd voor het voetbalspektakel en niet voor een stripteaseshow. De bond wil dat het zo blijft en gaat de clubs waarschuwen stripnummers niet in de voetbalstadions toe te laten.


Eén stap te ver
Het clubbestuur van zijn kant tilde aanvankelijk niet al te zwaar aan het stripnummer, maar betreurt wel dat de danseres tegen de afspraken in een stap (een kledingstuk) te ver is gegaan. Nochtans kende deze stripact reeds een voorgaande toen een Belgische danceformatie op voetbalvelden een optreden gaf. ,,Er komt geen herhaling van dat stripnummer, maar de animatie blijft wel degelijk. Volgende thuismatch is er iets met Mickey Mouse en de groep Dynamite en tegen Genk een iets volwassener act'', aldus Dirk Dobbeleir, pr-verantwoordelijke van KSK Beveren.