Er hangen donkere wolken boven de stations van Zingem en Gavere-Asper op de Lijn Ronse-Gent en het station van Munkzwalm op de lijn Oudenaarde-Brussel. De kans bestaat dat de loketten in deze stations voorgoed sluiten. Stations waar niet genoeg tickets verkocht worden, moeten dicht. ,,Dit is nog maar een studie'', benadrukt NMBS-woordvoerder Christiaan Clapuyt. ,,Er is voorlopig nog geen sprake van de sluiting van loketten. Maar de belabberde financiële toestand dwingt de maatschappij ertoe op zoek te gaan naar besparingsmaatregelen.''

In de studie wordt niet alleen rekening gehouden met de ticket-verkoop in het station, maar ook met de afstand tot andere verkooppunten. Reizigers in Munkzwalm kunnen terecht in Zottegem of Oudenaarde. De gebruikers van het station Gavere-Asper en Zingem kunnen naar De Pinte of Oudenaarde.

De NMBS benadrukt wel dat de stopplaatsen zeker behouden blijven.

Zowel in Zingem, Gavere-Asper als in Munkzwalm zijn de loketten nu nog elke werkdag in de voormiddag geopend. In Zingem is dat ook het geval op zaterdagvoormiddag. In Asper kan je zelfs op zondagvoormiddag in het station terecht. (DIH)