Eergisteren had ze er ruim twee uur voor nodig, gisteren volstond een uur en vijftig minuten en een setje minder om de derde ronde te halen. Met 7-6 (7-4) en 7-6 (9-7) sleepte Kim Clijsters zich voorbij de Griekse Eleni Danilidou. ,,Moeizaam ja, maar toch speelde ik al stukken beter dan ik mijn eerste wedstrijd'', aldus Clijsters, die het morgen in de derde ronde tegen de Argentijnse Clarisa Fernandez (WTA 87) moet opnemen.

Danilidou bleek van een beter gehalte dan Kim's taaie tegenstandster uit de eerste ronde. Met haar grote gestalte, degelijke opslag en moordende backhand geraakte de Griekse dit jaar al in de derde ronde van de Australian Open. Daar moest Jennifer Capriati uit het beste vaatje tappen om haar uit te schakelen.

Clijsters maakte weliswaar nog een heleboel fouten, vooral in de return met de forehand, maar het liep tot al stukken beter dan in de confrontatie met Poutchek. De Limburgse kreeg bij 4-2-voorsprong in de eerste set de kans om de kloof uit te diepen, maar liet de kans liggen. De Griekse brak tegen, kwam langszij en zou tot 6-6 aanklampen. In de tiebreak maakte de ervaring van Clijsters het verschil: 7-4.

De tweede set begon beloftevol voor Clijsters die meteen door de opslag van Danilidou brak, maar die bonus werd snel ongedaan gemaakt. De Griekse nam zelfs voorsprong, maar Clijsters kon terugkomen tot 3-3. Het spel ging verder gelijkop tot 6-6. Weer een tiebreak. Daarin kwam Clijsters 2-6 voor, maar ze liet vier matchballen onbenut. Pas de zesde matchbal bleek de goede. Vrijdag wacht haar de Argentijnse Clarisa Fernandez, het nummer 87 op de WTA-lijst. Fernandez versloeg de Kroatische Jelena Kostanic met 6-3 en 6-4.


Vooruitgang
,,Ik heb het knap lastig gehad met Danilidou'', gaf Clijsters na de match toe. ,,Ik had echt niet gedacht dat ze tot dit hoogstaand tennis in staat was. Maar ik ben niet verrast dat meisjes zoals Poutchek en Danilidou zich overtreffen. Ze hebben niets te verliezen en toen ik opkwam, was ik net zoals zij. Ik wilde het vel van de hoger geplaatste speelsters.''

Over haar spelniveau was Kim tevreden. ,,In vergelijking met dinsdag vind ik me stukken beter spelen. Er waren nog wel fouten die me met frustraties opzadelden, maar globaal merk ik vooruitgang. Ook fysiek voelde ik me in orde. De schouder was wel wat stijf vanmorgen, maar belette me op geen enkel moment voluit te gaan. Ik had direct het goede ritme te pakken en speelde met veel vertrouwen. Geen ogenblik zat ik met de miskleun van de eerste ronde in mijn hoofd. Die Fernandez ken ik niet. Ik weet wel dat ze een behoorlijke gravelspeelster is en dat ze linkshandig is. Vrijdag heb ik ruim de kans met haar kennis te maken.''