Als we de Spaanse krant Sport mogen geloven, is de zoveelste supertransfer van Real Madrid een feit. ,,Thierry Henry is een Galactico'', zo poneerden de Madrileense collega's gisteren. De overgang van Arsenal-spits Henry (26) naar de Koninklijke zou een nieuwe ster toevoegen aan de wereldformatie, waar met Zidane, Beckham, Figo, Raul en Ronaldo al de beste spelers ter wereld lopen te blinken.

Aanleiding voor de speculaties in de Spaanse media vormen uiteraard de uitlatingen van de flamboyante president Florentino Perez. Die had gezegd elk jaar de beste voetballer van het moment te willen inlijven. zo komt men dus onvermijdelijk bij een aanvaller genre Henry of Van Nistelrooy (Manchester) terecht.

Pikant detail: Henry tekende in 1997 al een contract met Real, maar zag die overeenkomst toen ontbonden door de wereldvoetbalbond FIFA omdat hij net daarvoor al zijn krabbel bij Monaco had gezet. Arsenal zou voor zijn spits meer dan 60 miljoen euro vragen. Geen probleem voor de kooplustige Perez.