Sven Vermant is maandagavond door bondscoach Robert Waseige terechtgewezen. De middenvelder van Schalke 04 had na zijn vervanging in de wedstrijd tegen Costa Rica nogal wat misbaar gemaakt. Hij schopte een stoeltje omver. Bovendien legde hij in deze krant verklaringen af die bij de bondscoach in het verkeerde keelgat schoten. Waseige wees Vermant in een groepsgesprek terecht met de woorden dat zo'n gedrag maar één keer getolereerd wordt. De betrokken speler en de andere Rode Duivels hadden alvast de boodschap begrepen.

,,Die reactie was fout, dat geef ik grif toe'', aldus Vermant. ,,Maar iedereen kan wel eens een uitschuiver maken. Dat is me nu één keer overkomen maar het zal niet meer gebeuren. Dat heeft de bondscoach me goed doen verstaan. Voor mij is het voorbij en voor de trainer ook. Het is geen thema meer.''

Vermant eist dan ook niet langer een rol in de as van het elftal op. ,,Ik blijf erbij dat ik als rechtermiddenvelder meer naar de juiste plaats moet zoeken. Maar wie ben ik om een plaats op te eisen? Als ik rechts op het middenveld moet spelen, doe ik dat.'' (LVDW)