Thierry Henry maakte gisteren nogmaals indruk. De Franse topspits bezorgde met drie goals in zijn eentje Arsenal de zege bij AS Roma (1-3). Ajax diende Valencia bijna de eerste thuisnederlaag ooit in de CL toe (1-1). Barcelona won bij Leverkusen (1-2).

Bayer Leverkusen nam het initiatief tegen Barcelona. Babic en Berbatov kregen kansen. Die laatste kopte na 39 minuten de 1-0 tegen de touwen. De Bulgaar liet nog voor de rust de 2-0 liggen.

Dat brak de Duitsers zuur op. Van Gaal gooide Riquelme en Saviola in de ploeg. Mét resultaat. Saviola profiteerde van balverlies (1-1). Kluivert versierde dé kans op 1-2, maar Riquelme miste de strafschop. Overmars trof in de slotfase wél raak.

In het andere groepsduel werd Newcastle pijnlijk afgemaakt door Inter. Dankzij Morfeo, Almeyda en de negende Champions League-goal van Crespo zaten de Italianen al bij de rust op rozen. Solano en Recoba legden de eindstand vast (1-4).

In groep B begon Valencia alweer wervelend aan de match. De afwezigheid van Kily Gonzalez en Aimar veranderden daar niets aan. Carew liet al heel vroeg de openingstreffer liggen. De Ajax-defensie, zonder de geblesseerde Van Damme, en doelman Didulica hadden het moeilijk.

Scoren kon Valencia, dat in de eerste ronde met 17 goals de meest productieve ploeg was, niet. Litmanen was zelf dicht bij voorsprong voor de Amsterdammers.

Ook in de tweede helft was Valencia baas. Didulica herpakte zich knap en voorkwam enkele keren een doelpunt. Ibrahimovic verraste kort voor affluiten de thuisdefensie, maar Valencia sloeg via Angulo nog terug (1-1).


Genadeloos
AS Roma nam een droomstart tegen Arsenal. Cassano trof al na vier minuten raak. De vreugde was van korte duur want geen twee minuten later bracht Henry de Gunners langszij. Roma was de betere ploeg, maar kon dat niet in doelpunten uitdrukken. Daar heeft Thierry Henry geen enkele moeite mee. De Fransman sloeg in de tweede helft met twee goals opnieuw genadeloos toe (1-3).