KV Mechelen is rond met een ,,grote sponsor". Allicht vandaag wordt de naam bekendgemaakt. Vermoedelijk gaat het om Siemens, het bedrijf waar de zoon van Rosie, de vriendin van voorzitter Willy Van den Wijngaert, een belangrijke functie waarneemt.

,,Wij houden ons nu nog aan de persstop maar zullen allicht vrijdag (vandaag, nvdr) met bijzonder positief nieuws naar buiten komen", zei Sonja Hinninck, die na het ontslag van Luc Verheyen zowat als crisismanager van KV Mechelen optreedt.

Of KV Mechelen met die belangrijke geldelijke inbreng slechts tijdelijk gered is, of uitzicht krijgt op een gezond financieel beleid op termijn, moet nog blijken. Willy Van den Wijngaert wou daar gisteren niets over kwijt. In de namiddag was de KVM-voorzitter onwel geworden en had hij de assistentie van de dokter nodig. In de vooravond kwam hij wel even aan de telefoon, maar alleen om te melden dat hij voortaan niet meer met de pers wil praten. ,,De pers maakt mij kapot, mijnheer", zuchtte hij.

Van den Wijngaert refereerde allicht aan de persberichten van gisteren over de ruzie tussen hem en Rosie enerzijds, en zijn zoon Marc anderzijds. Marc Van den Wijngaert, die zelf een reddingsplan voor KVM had uitgewerkt dat door zijn vader werd weggewuifd, nam intussen ontslag als bestuurder. (HM)