Sporting Anderlecht is gisteravond in Krakau door de hemelpoort gestapt. Na twee jaar onderbreking mag paars-wit weer meeslurpen van de vetpotten van de Champions League. Zonder al te veel moeite verzekerden de Brusselaars zich gisteren van een toegangsbewijs. Na de 3-1 zege in de heenronde volstond een 0-1 zege ruimschoots om de match van 7,5 miljoen tot een goed einde te brengen. De kwalificatie kwam eigenlijk nooit in gevaar en kreeg in de slotfase door een doelpunt van Aruna nog meer glans. REUNES in Krakau

Het wedstrijdbegin zonder kleerscheuren doorkomen: dat was de grote bezorgdheid van Hugo Broos. Zijn gewijzigde veldbezetting, met vijf man op het middenveld en Aruna als enige spits, hielp daarbij aardig. Net als voor de cruciale partij in de tweede voorronde tegen Boekarest koos de Anderlecht-trainer weer voor Baseggio en Zetterberg samen in de ploeg. Ze bewezen dat ze wel degelijk kunnen samenspelen, al liepen ze wel constant heel dicht in elkaars buurt. Mornar, tegen STVV nog uitblinker, betaalde de tol, maar geen mens die daarover kon zeuren.

In de hele eerste helft gaf paars-wit welgeteld één kans weg. Stolarczyk kopte van dichtbij over. Maar aan de overkant was de mee ingeschoven Kompany, eveneens na hoekschop, zeker net zo dicht bij een treffer. De Polen hadden moeite om de bal in eigen rangen te houden en verdedigden erg slordig uit. Baseggio leverde slag om slinger een diepe bal die Wisla in verlegenheid bracht. Maar voorin kon Aruna net niet profiteren van de zoveelste knullige interventie van keeper Piekutowski. De doodsteek bleef uit, en daarom was het opletten geblazen voor die ene bal van de thuisploeg die toevallig goed viel.


Knieblessure Lovre
Even opschudding toch na de pauze toen de jonge Kompany half naast de bal trapte, maar in het daaropvolgende geharrewar kon Frankowski niet besluiten. Aan de overkant liep Aruna, schandelijk uitgefloten met oerwoudgeluiden, dan weer te veel buitenspel om de counters oordeelkundig uit te buiten. En toen dat wel lukte, waaide de daaropvolgende voorzet te ver over om Seol te laten inkoppen. Aan de overkant was het eigenlijk alleen bibberen voor de alerte Frankowski, die om de haverklap een strafschop probeerde uit te lokken. Toch zwol de druk aan en kregen de Polen opeens een dot van een kans: getekend Zurawski. Een uur lang zag je hem niet, maar plots was hij daar, als een duivel uit een doosje. Zitka neutraliseerde de uitbraakpoging.

De ingevallen Wilhelmsson, die de geblesseerde Lovre kwam vervangen, zorgde daarna voor meer rust in de ploeg. Aruna kopte het mogelijke doelpunt van de totale geruststelling tegen de lat, maar eigenlijk kon Anderlecht de partij zonder al te veel problemen uitspelen. Het was slechts uitgesteld, want uiteindelijk knalde de Ivoriaan toch nog de 0-1 binnen. Altijd goed voor de coëfficent.