Joël Smets was de beste in de 21ste Midweekcross van 't Rooiveld in Westerlo. Een tweede plaats achter Bervoets in de eerste reeks en de zege in de tweede manche volstonden voor de Desselnaar.

Een midweekcross, het doet denken aan de goede oude tijden van de motorcross, toen in de vakantieperiode in ons land en Nederland drie á vier crossen per week werden gereden. Die tijden zijn voorbij maar aan 't Rooiveld in Westerlo doet men sinds dit jaar opnieuw een lovenswaardige poging om het vakantiegevoel op de cross te laten herleven.

Met succes. De 3.000 aanwezige toeschouwers kregen spannende wedstrijden te zien met bij de Inters 250/500cc Marnicq Bervoets die de eerste reeks op zijn naam schreef, voor Joël Smets, die na een val sterk terugkwam. Caps werd derde, voor Ramon.

Bervoets weigerde in de tweede manche echter aan het spektakel mee te werken. Tenminste zijn koppeling weigerde dienst zodat hij in de start bleef stilstaan. Smets stormde als eerste weg en kwam ook in die positie over de finish. Cédric Melotte, winnaar in Namen, werd tweede, voor Peter Iven, die in de eerste manche uitviel. Bervoets werd nog achtste. De eindzege was voor Joël Smets, voor Melotte, Caps en Bervoets.

In de 125cc-klasse stond er geen maat op Marvin Van Daele. Hij won de twee reeksen. (SG)