LA LOUVIERE-CLUB BRUGGE: 2-1

HEUSDEN ZOLDER-ANDERLECHT: 2-3

MOESKROEN-CERCLE BRUGGE: 3-2

G. BEERSCHOT-SK BEVEREN: 1-2

La Louvière zorgde voor een crisis bij de landskampioen. De bekerhouder won in eigen huis met 2-1 van Club Brugge. Olivier De Cock maakte de openingstreffer maar Ishiaku en Tilmant zorgden voor een feest op Tivoli. Brugge dat het ook al niet zo goed doet in de competitie, moet nu ook thuis winnen tegen de Wolven.

Na het verlies in Genk voerde Club-trainer Trond Sollied een noodgedwongen wissel: Roelandts mocht voor het eerst beginnen als vervanger van de aan de hamstrings geblesseerde Saeternes. De 21-jarige linkerflank zorgde voor het eerste gevaar met een schot over het doel van Proto. Dat kansje was de aanzet voor een bezoekende dominantie tot de rust.

Blauw-zwart slaagde er wel een hele poos niet in om het veldoverwicht op het scorebord vertaald te zien in een voorsprong.

Daarvoor ontwikkelde Club te weinig druk en speelde het te onzuiver. Bovendien konden de Brugse spitsen konden op haast geen enkel ogenblik de indruk wekken dat hun bestuur er dezer dagen alles aan doet om het aanvallersbestand met Balaban en weldra Victor verder te stofferen. Lange was het gevaarlijkst. De Noor liet zich in laatste instantie in een kansrijke positie de bal door Onyewu afsnoepen en trachtte ook af te leggen in plaats van zelf te schieten. Ceh deponeerde volledig vrijstaand een voorzet van Verheyen met de... rechterknie langs de verkeerde kant van de paal.

Het was uiteindelijk wachten op een verdediger om het ijs te breken. Vervalle verkeek zich op een doorsteekpas van Englebert, zodat De Cock alleen voor Proto opdook. De Brugse rechtsachter duwde het leder beheerst door de benen van de thuisdoelman binnen. Op basis van de kansen en het overwicht viel er niets af te dingen op de bezoekende voorsprong, want La Louvière dook slechts zelden in de buurt van Verlinden op. Ishiaku stond in voor het schaarse gevaar.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Club eiste de bal doorlopend de bal voor zich op. La Louvière ving de tegenstand probleemloos op. In de slotfase ontplofte de thuisploeg ineens. Ishiaku en Tilmant zorgden nog voor winst.