,,Een club met dergelijke supporters hoort thuis in eerste klasse.'' ,,Als je ziet hoe het hier leeft, kan je toch niet geloven dat deze club dreigt te verdwijnen en dat we zelfs het seizoen niet zouden kunnen uitdoen.'' Steeds weer kreeg je die uitlatingen te horen na afloop van de wedstrijd die de jeugdige Mechelse noodploeg na een hartverwarmende prestatie met 0-2 verloor van Antwerp.

,,Het is van de Europacup geleden dat ik hier nog zo'n sfeer proefde'', zei Piet den Boer, die met Fi Vanhoof en Mark Uytterhoeven 2,5 miljoen euro wil verzamelen om de club van de ondergang te redden én door de hondstrouwe Mechelse supporters te laten overnemen.

Uytterhoeven zelf groeide uit tot dé figuur van de dag. Hij sprak de Mechelse fans toe voor de start van de ,,Mars van de Hoop'' die drie- tot vierduizend Mechelse fans via het stadscentrum naar het stadion bracht, hij kreeg de Antwerp-spionkop zo ver dat hij voor de aftrap ongestoord een oproep kon doen om de inzamelactie te laten slagen en na afloop voorkwam hij dat het niet tot relletjes kwam met de Antwerpsupporters, die de hele avond hun felgeplaagde Mechelse collega's hadden gesteund.

Uytterhoeven voelde zich na afloop niet erg lekker. ,,Het was helemaal niet de bedoeling dat ik een soort volksmenner of Messias zou worden. Dit wordt stilaan beangstigend'', zei hij.


De Mos wil niet naar derde
Zivica Kanacki, jeugdcoördinator en nu co-trainer, loofde de prestatie van de jongeren. ,,Dit is het bewijs dat jeugdige talenten meer kansen moeten krijgen. Dat geldt voor KV Mechelen, maar ook voor alle Belgische clubs. Alleen jammer dat we tot zo'n situatie moeten komen voor men dat wil inzien.''

Vereffenaar Joan Dubaere was onder de indruk van de onvoorwaardelijke steun van de supporters en van de prestatie van de noodploeg. ,,Misschien inspireert dit kandidaat-investeerders, want tot nu toe kreeg ik nog geen concreet voorstel, afgezien van het plan van Mark Uytterhoeven'', zei hij.

Aad de Mos haakte intussen definitief af. ,,Het uitblijven van een vergelijk met Willy Van den Wijngaert doen kandidaat-investeerders afhaken. En om, in het beste geval, in derde klasse aan het werk te gaan, heb ik geen zin'', aldus de Hagenaar. (HM)