Club Brugge is nog maar eens de winnaar van het weekend. De autoritaire leider won zonder grote problemen bij G. Beerschot terwijl achtervolgers Sint-Truiden en Lokeren punten lieten liggen. Zo kreeg Anderlecht gisteravond de kans om de tot doel gestelde tweede plaats te pakken. Op La Louvière kwam een tegenvallend paars-wit wel op achterstand, maar dankzij goals van Baseggio en Aruna pakte het toch de drie punten én de tweede plaats. Met dank aan de assists van de ingevallen Gilles De Bilde.

Aanvoerder De Boeck en Jestrovic zaten hun straf uit voor de uitsluitingen in de topper tegen Brugge. Gilles De Bilde werd aan de aftrap verwacht, maar dat was buiten Hugo Broos gerekend. De Anderlecht-coach plaatste Aruna en Seol in de spits en zette Hendrikx links op het middenveld en Zewlakow rechts.

Anderlecht begon bijzonder mak aan de partij. Een match tegen La Louvière deed de spelers blijkbaar erg weinig na duels met Club Brugge en Bordeaux. De thuisploeg hield rustig gelijke tred. Achteraan alles gesloten houden was de prioriteit, maar groen-wit kon toch als eerste dreigen via Tilmant.

De Brusselaars plaatsen daar nauwelijks iets tegenover. De spitsen verrasten noch flitsten. Baseggio probeerde dan maar met enkele schoten gevaarlijk te zijn. Hij was ook de aangever van de enige behoorlijke knappe actie. Zewlakow kreeg op rechts alle ruimte. In plaats van zelf te trappen, legde de Pool dom af naar Aruna. Die tikte binnen, maar stond wel buitenspel.

Het volgende kwartier viel er alweer niks te beleven. Tot Magro Deschacht en Vanderhaeghe te grazen nam, zichzelf ruimte creëerde en heerlijk hard en hoog zijn vierde in drie matchen scoorde.

De logische vervanging van een teleurstellende Hendrikx door De Bilde na de rust bracht niet veel beterschap. Anderlecht nam wel de overhand, maar de wil om de scheve situatie recht te zetten was eerder mager. En de goed georganiseerde defensie van La Louvière in de problemen brengen, bleek weer te moeilijk.


Wakker
Na iets meer dan een uur kregen Broos en co bijna zekerheid over de vijfde nederlaag van het seizoen. Het schot van Ishiacu was net niet precies genoeg. Eindelijk was Anderlecht wakker geschoten. Het sloeg vrijwel meteen toe. Baseggio kopte een hoekschop van De Bilde binnen. De doorweekte aanhang van Anderlecht kreeg hoop.

Terecht want invaller De Bilde liet kort daarna weer van zich spreken. Na een pas van Baseggio bood hij Aruna de winning goal aan. Maar de titel van matchwinnaar, die mocht De Bilde opeisen. Want een moegestreden thuisploeg was niet meer in staat om Zitka echt aan het werk te zetten.