De kans bestaat dat Serena Williams een punt zet achter haar seizoen. Sinds haar gewonnen finale op Wimbledon verscheen de voormalige nummer één van de wereld niet meer op het court. In augustus onderging de zesvoudige grandslam winnares een knie-operatie, waardoor ze haar titel niet verdedigde tijdens de US Open. In september werd haar zus Yetunda Price neergekogeld in de duistere buurten van Los Angeles.

,,Het is lang niet zeker dat ik deelneem aan de Masters in Los Angeles'', vertelde Serena. ,,De Masters vormen een doel, maar mijn terugkeer in het circuit zal niet overhaast gebeuren. Het is niet de bedoeling dat ik van de ene blessure in de andere sukkel. Ik ga voor een zeer lange tenniscarrière dus moet ik voorzichtig zijn met mijn lichaam.''

Het toernooi in Linz, volgende week, schrapte ze alvast in haar agenda. Wanneer Venus terugkeert in wedstrijdverband is ook nog niet zeker.


Henin vlot door
Justine Henin-Hardenne plaatste zich gisteren na winst tegen Anna Pistolesi voor de derde ronde van het WTA-tornooi van Zürich. Onze landgenote, die als ze zondag de finale wint Kim Clijsters van de eerste plaats op de wereldranglijst verdringt, haalde het met 6-1 en 7-6 (7-5).

In de eerste set kwam Henin alleen in het tweede spel even in de problemen. Ze werkte op eigen opslag evenwel een 15-40-achterstand weg en ging daarna tegen het nummer 16 op de WTA-lijst vlot door naar 6-1. De Israëlische bood in de tweede set heel wat meer weerstand. Bij 5-5 en 40-15 kreeg ze opnieuw twee kansen om door de opslag van Henin te gaan. Dit keer benutte ze die mogelijkheid wel. Henin liet echter niet begaan en dwong een tiebreak af. Daarin zag ze nog een 4-2-voorsprong weggewerkt door Pistolesi, maar het eerste matchpunt bij 6-5 was het goede.

In de volgende ronde neemt de Waalse het op tegen de Russische Vera Zvonareva (WTA 12). Die versloeg de Amerikaanse Amy Frazier met 6-3 en 7-5.

Kim Clijsters speelt vandaag haar eerste wedstrijd van het tornooi. Haar tegenstandster is de Sloveense Katarina Srebotnik (WTA 37).