Er is opnieuw een sprankeltje hoop op redding voor Lommel SK. Dakarveteraan en zakenman Jacky Loomans wil 1,5 miljoen euro in de club pompen. Samen met voorzitter Roger Wijckmans hoopt hij vanmorgen bij de licentiecommissie nog enkele dagen uitstel te bekomen. In een alweer heel bewogen dag aan de Gestelsedijk, waarin de spelers tijdens de ochtendtraining de sleutels van hun leasingwagen moesten afgeven, diende manager Gaston Peeters gisteren ook zijn ontslag in.

Vanmorgen moet Lommel zich verantwoorden voor het onvolledige licentiedossier dat het indiende. Bij de aanvraag ontbraken immers de betalingsbewijzen voor in totaal 1,3 miljoen euro aan achterstallige schulden bij onder andere RSZ en BTW.

Wijckmans had dinsdagmiddag vooropgesteld als ultieme deadline voor het vinden van het nodige geld. Toen dat echter niet lukte, zei hij dat Lommel nog slechts één procent kans had om zich te redden en dat de club dinsdag in vereffening gaat.

Nu laait de hoop echter opnieuw op bij de Lommelse preses. ,,Ik heb iemand bereid gevonden om 1,5 miljoen euro te investeren'', zegt hij.

Het gaat om Jacky Loomans, die dit jaar nog de Dakar-rally reed aan de zijde van Joël Smets en zaakvoerder is van het Lommelse bedrijf Loomans-plastics.


Eisen
Loomans zou wel enkele eisen gesteld hebben in ruil voor zijn investering. Daarbij het ontslag van manager Gaston Peeters en commercieel manager Heidi Wauters bij Lommel SK.

Peeters, de voorbije weken kop van Jut bij de supporters, ruimde gisterenavond zelf baan voor de nieuwe investeerder. ,,Het is genoeg geweest'', zegt hij. ,,Ik heb de voorzitter gezegd dat ik opstap. Er zijn nu blijkbaar nieuwe investeerders die op hun manier de club gaan proberen redden. Ik wens ze veel succes. En dat meen ik.''

Met de belofte van de schuldaflossing hopen Loomans en Wijckmans uitstel te krijgen bij de commissie. ,,We vragen nog enkele dagen respijt, zodat we volgende week alles kunnen regelen en alsnog aan onze licentie kunnen geraken'', zegt Wijckmans.

Die vraag om uitstel deed de club deze week ook al via een aangetekend schrijven aan de licentiecommissie. ,,Reglementair wordt het voor Lommel echter moeilijk om dat uitstel nog te krijgen'', zegt commissievoorzitter Germain Landsheere. ,,Maar het is aan de commissie zelf om naar de argumenten van Lommel te luisteren en dan een oordeel te vellen.''