Zou Club nog altijd geneigd zijn Andres Mendoza te verkopen? De gecontesteerde Peruaan brak in de openingswedstrijd van het seizoen 2003-2004 de ban voor de regerende landskampioen. Hij is de eerste Brugse held. Die status had hij al een tijdje niet meer gehad. De 1-0-zege tegen een nog zoekend Racing Genk was oververdiend. Club Brugge begint de nieuwe voetbaljaargang zoals het de vorige afsloot. Op de eerste plaats. In elk geval een opsteker voor de Champions League-strijd van komende woensdag tegen Dortmund.

Club Brugge had zich gedurende een uur de betere ploeg getoond maar het kon niet scoren. Vooral door een eigen gebrek aan opportunisme. Zo miste Rozehnal op slag van rust van dichtbij oog in oog met Moons. Martens had zich in de eerste helft niet echt bij de zaak getoond en Ceh mikte zijn traditionele vrije trap over.

Even voor het uur begon Mendoza nog eens aan één van zijn acties. Bij hem weet je nooit of het gaat lukken maar deze keer was het prijs. Mannetje uitgeschakeld en laag naast Moons binnen (1-0). Net voordien had Ceh naast gemikt en een minuut later trapte een sterke Verheyen over. Al was het maar om te illustreren dat Club eigenlijk meer verdiende.


Roussel op bank
Het was zeker niet het team dat de Brugse trainer Sollied in zijn hoofd had dat op het veld stond. Stoica en Cornelis speelden in plaats van de geblesseerden Englebert en De Cock. Cornelis deed laatstgenoemde probleemloos vergeten. De Brugse jeugd wil blijkbaar niet achterblijven bij die van Anderlecht. Stoica werkte harder dan gebruikelijk maar kon de twijfelaars niet overtuigen. Voor het overige stond alleen Rozehnal als niet-kampioen van vorig jaar in de basiself. Roussel was nog niet klaar en zat bij de bezoekers op de bank. Vergoossen stelde één nieuweling meer op dan zijn collega Sollied. Mokoena en Priske stonden in de basis.

De beste Genkenaar in de eerste helft was Kevin Vandenbergh. Hij nam Verlinden tot drie keer toe op de korrel. De kleine VDB was de enige die dat kon. Thijs lobde in kansrijke positie immers over. In de tweede helft werd Genk amper beter. De acties verliepen rommelig. Beslija werd uit de spits gehaald en Roussel mocht opdraven. Zonder het verhoopte effect. Een doelpunt bleef uit.


Bibbergeld
Club verzuimde echter de wedstrijd helemaal in zijn voordeel te beslissen. Mendoza trof de lat en Martens schoof van dichtbij op Moons. Sollied verraste in de slotfase door Mendoza al tien minuten voor tijd naar de kant te halen. Verheyen miste nog een mogelijkheid maar in de slotfase betaalde de landskampioen nog bibbergeld. De eerste zege is echter binnen. Woensdag wacht de grote test in de Champions League.