Mbo Mpenza (27) lijkt stevig op weg naar Club Brugge. Directeur Antoine Vanhove zat gisteren urenlang rond de tafel met Laurent Denis, de advocaat die de belangen van de Rode Duivel behartigt. Om Mbo volgende week op Genk al speelgerechtigd te krijgen, moet de overgang vandaag nog rondkomen. Maar Club beweert zich daardoor niet te laten opjagen. Anderlecht speelt ondertussen een dubbel spel. Officieel haakt het af op de prijs, maar anderzijds werkt het de speler op het gemoed door fijntjes te verwijzen naar de verlokkingen van de Champions League.

Op clubniveau valt er weinig te onderhandelen. Alle betrokken partijen weten wat de oudste Mpenza moet kosten. Wie bij Moeskroen-voorzitter Detremmerie twee miljoen euro op tafel legt, kan hem onmiddellijk binnenrijven. Club Brugge is bereid dat bedrag te betalen, maar daarmee is de kous niet af. De salariseisen van Mbo zijn vrij pittig. Lang zag het ernaar uit dat het bestuur van Brugge daarop zou afknappen. Tot de voorbije dagen plots een welgekomen appel uit de kast rolde. Blauw-zwart kreeg deze week van de FIFA te horen dat het Trabzonspor geen transfersom hoeft te betalen voor Rune Lange. De landskampioen had daarvoor al om en bij de honderd miljoen oude Belgische franken opzijgezet, cash geld dat onmiddellijk kan gebruikt worden voor de transfer van Mbo.

,,Ik ben volop aan het onderhandelen met meester Denis, de advocaat van Mpenza'', zo bevestigde Antoine Vanhove gisteravond. ,,Maar met Mbo zelf is nog niet gesproken. Dat gebeurt allicht op vrijdag.'

Mbo zou in Brugge kunnen tekenen voor vier seizoenen, al weigerde Vanhove die termijn te bevestigen.


Geld boven gevoelens
,,Ik wil hogerop, maar zou ook graag het seizoen bij Moeskroen volmaken'', beweerde Mbo dan weer. Een bedekte omschrijving waarmee hij aangeeft net iets liever naar Brussel te willen. Met andere woorden, als Anderlecht nog een ultieme poging onderneemt, kan het vandaag de zaak nog doen kantelen. Paars-wit liet gisteren weten niet tegen Club te willen opbieden. Het rekende uit dat de Moeskroen-aanvaller per jaar zo'n 750.000 euro zou kosten. En dat vindt men bij Anderlecht (voorlopig) dus te veel. Maar tegelijk speelt het op de gevoelens van de speler. ,,Als Mpenza op zuiver sportieve gronden kiest, zou hij naar Anderlecht verhuizen. Maar hij kiest allicht voor het Brugse geld'', verklaarde het Brusselse bestuur gisteren.