Titelverdediger Alberto Costa plaatste zich ten koste van zijn Spaanse landgenoot Tommy Robredo voor de halve finales. De 27-jarige Costa moest opnieuw erg diep gaan, 0-2 achter om uiteindelijk na 3 uur en 28 minuten te zegevieren met 3-2: 2-6, 3-6, 6-4, 7-5, 6-2.

Het was al de vierde partij op vijf die Costa in vijf sets afwerkte en de derde keer dat hij een 0-2-achterstand wegwerkte. In totaal stond het negende reekshoofd nu al 18 uur en 31 minuten op het Parijse gravel.

,,En ik geniet van elke minuut'', zei Costa gemeend. ,,Het kan vreemd klinken, maar zelfs bij een 0-2-achterstand ben ik er nog altijd van overtuigd dat ik kan winnen. Blijkbaar denken mijn tegenstanders dit ook (lacht) .''


Ook Ferrero door
In de halve finales morgen treft Costa met Juan Carlos Ferrero zijn finale-tegenstander van vorig jaar. Een zware klus voor de marathonman, want Ferrero is niet alleen het derde reekshoofd, maar uiteraard ook uit op revanche. Ferrero had het in zijn halve finale nochtans niet onder de markt met de Chileen Fernando Gonzalez. Hij haalde het uiteindelijk na zes matchballen in de vijfde set: 6-1, 3-6, 6-1, 5-7 en 6-4.