GENT - Jacky Peeters heeft gisteren een artroscopie ondergaan aan de knie. Eerst was gedacht aan een ontsteking maar dinsdag blokkeerde de knie. Op de operatietafel bij dr. Rousseau bleek een minuscuul stukje bot de oorzaak van alle ellende. Het werd met succes verwijderd. Zondag mist Peeters de laatste wedstrijd van het seizoen tegen RWDM, maar dinsdag mag hij volgens de dokter mee op stage met de nationale ploeg. Zijn WK zou niet in gevaar komen.


Vandaag WK-selectie
Robert Waseige maakt vandaag zijn voorselectie voor het WK in Japan bekend. De bondscoach gaf voor de interland tegen Slovakije al 30 namen van de uitgebreide kern. Veel verrassingen hoeven er dan ook niet te worden verwacht. Valgaeren haakte definitief af en over Bob Peeters bestaat na zijn voetoperatie begin maart nog ernstige twijfel.

,,Onze stage in De Panne begint volgende week dinsdag'', zegt de bondscoach. ,,De spelers van Moeskroen, Club Brugge en Schalke 04 zullen er nog niet bij zijn wegens de bekerfinales. Het thema van de mini-stage is recuperatie .''

De vorige keer werden de volgende 30 geselecteerd: Doel: De Vlieger, Herpoel, Vandendriessche. Defensie: Clement, De Boeck, Deflandre, Hendrikx, Peeters, Van Buyten, Van Der Heyden, Van Kerckhoven, Van Meir. Middenveld: Baseggio, Boffin, Englebert, Goor, Mbo Mpenza, Simons, Tanghe, Thijs, Vanderhaeghe, Verheyen, Vermant, Walem. Aanval: Goossens, Emile Mpenza, Sonck, Strupar, Van Houdt en Wilmots. (HS/LVDW)