BRUSSEL - Het was een fiere voogdijminister Rik Daems die gisteren de geboorte aankondigde van het Lotto-Domo-team dat de volgende twee seizoenen het peloton bevolkt. Zoals we al aangaven is Christophe Sercu algemeen en financieel directeur van het Lotto-Domo-Wielerplan 2003-2004 en is Patrick Lefevere de directeur sport en communicatie.

Eigenlijk vertelde de minister van openbare bedrijven gistermiddag in Brussel niks nieuws. Er is op jaarbasis een startbudget van 5 miljoen euro (200 miljoen Belgische frank). Beide sponsors brengen 2,5 miljoen euro in. Omtrent de derde sponsor is er nog geen zekerheid. Zo kan eventueel ABX toetreden, of Latexco, altijd al nauw verbonden geweest met de projecten van Patrick Lefevere. Het juniorenteam van Sweet Paradise en de beloftenploeg van Domo worden op het Wielerplan Lotto-Domo geënt. Van een derdeklasser is er voorlopig geen sprake.

Verdere details over de uitwerking van het fusieakkoord volgen later , stond er veelbetekenend op de intentieverklaring die de minister uitsprak. ,,Laat ons stellen dat vijf procent van het werk is gedaan. Nu beginnen we aan het echte werk. Het is de bedoeling dat we op elk niveau de beste zijn'', stelde Christophe Sercu.

De Izegemnaar kon zich vinden in het samenwerkingsakkoord dat het kabinet-Daems en de Nationale Loterij voor de twee managers uittekende. De voorbije week reageerde nochtans Sercu furieus. ,,Logisch toch. Het was mijn plicht om mijn team te verdedigen. Ik doe mijn job verder zoals ik het al twee jaar deed en met Patrick komt er een directeur sport bij.''

,,Het wordt een soort nationale ploeg met een stevige Belgische basis'', stelde Patrick Lefevere. ,,Naar het voorbeeld van Telekom en Rabobank. Een team dat flirt met de top.''