Sint-Truiden en Danny Boffin zijn nog slechts een schim van de dartele hinden die voor nieuwjaar bij de tegenstanders lelijk huishielden. De revelatie uit de heenronde leek ook tegen Standard nog amper vooruit te branden en verloor met 0-1. Na het povere gelijkspel van vorige week tegen de Mechelse schoolploeg doet dat niet veel goeds verhopen voor de halve bekerfinale van woensdag tegen G. Beerschot.

Met acht op achttien na de winterstop gaat het stilaan bergaf af met de Staaienploeg. Naar het beeld van Danny Boffin haalt STVV de jongste weken niet meer het niveau van de heenronde. Je kan het hem na de uitstekende eerste competitiehelft moeilijk ten kwade duiden maar de 37-jarige leider is niet meer alomtegenwoordig. De scherpte ontbrak gisteren ook bij topschutter Mbonabucya. De jonge De Ceulaer is nog wat te groen om de gekwetste Pereira adequaat te vervangen. Zo kreeg de thuisploeg in 90 minuten welgeteld één open kans. Vangeel stuitte na 36 minuten van kortbij op Carini.


Verdiend
Standard won verdiend maar werd bijna bestolen. Scheidsrechter Vervecken en zijn assistenten waren immers even niet bijster goed geïnspireerd. Dat was na 17 minuten. De wederoptredende Dragutinovic zette met Aarst de mooiste combinatie van de wedstrijd op De dubbelpass werd door de Serviër keurig voorbij Belic getrapt. Om één of andere reden - té mooie treffer in een matige partij? - zag Vervecken buitenspel en keurde de goal af.

Standard foeterde terecht op de scheidsrechter maar ook op zichzelf. Moreira had voordien immers tot twee keer toe een mogelijkheid laten liggen. Eerst raakte de Portugees de vuisten van Belic. Vier minuten later trapte hij vanuit een gelijkaardige positie naast. Aarst strandde ook op de STVV-doelman.


Walasiak scoort
STVV-trainer schakelde na de rust van drie naar twee spitsen terug. De Ceulaer bleef in de kleedkamer en Van Geffelen kwam binnen. Het veranderde niets. De Kanaries konden niet eens dreigen en ook Standard viel terug. Twintig minuten gebeurde er niets tot Oussalah plots uithaalde. Belic duwde tot bij Moreira die weer vergat te scoren. Kalisa liet zich door Aarst makkelijk van de bal zetten en Walasiak schoof de 0-1 binnen.

Sint-Truiden kon amper een vuist maken. Een goal van Broux werd wegens handspel afgekeurd. Het thuispubliek kon zich enkel vermaken met de ontwikkelingen op het veld van La Louvière. De Kanaries behouden door die 2-2 hun symbolische titel van nummer één in Limburg. Een magere troost.