Boze klanten verplichten het warenhuis Aldi ertoe het promotie-aanbod van een krachtige digitale camera voor slechts 369 euro te verlengen. De voorraad bleek op veel plaatsen ontoereikend, en het regende klachten bij de Economische Inspectie. Aldi bestelt nieuwe toestellen en buigt het debâcle om tot een nieuwe promotiestunt.

Eén van de kooplustigen was Guy Delvoie, woordvoerder van het hof van beroep in Brussel: ,,Ik stond in Leuven aan de Aldi van de Weldadigheidsstraat. Tegen 9 uur wachtten zestig mensen, voor slechts drie toestellen. Het personeel had er zelf zeven van de tien gekocht. Het publiek blokkeerde woedend de kassa's. Ten einde raad werd de directie gebeld en mocht iedereen zijn naam opschrijven.'' In tientallen vestigingen deed zich hetzelfde voor.

Aldi laat het niet tot een onderzoek komen, zegt inkoopdirecteur Johan Vandewiele: ,,We hadden meer apparaten besteld dan we vorig jaar verkochten, maar de vraag overtreft alles. Donderdag kan iedereen zich inschrijven op één van onze verkooppunten tegen dezelfde voorwaarden.'' (FW)