,,Welkom in de wereld van schoonheid en status'' ronkt de slogan van de Miljonair Fair in Amsterdam, de eerste beurs die resoluut mikt op de welgevulde beurs van de meer dan 100.000 Nederlandse en Belgische euromiljonairs.

Op de opening werden weliswaar een vijftal limousines door minderbedeelde actievoerders bekogeld met verfbommetjes - de organisatie nam de reinigingskosten op zich - maar gisterochtend werd de harde, boze buitenwereld vakkundig buitengehouden door een legertje veiligheidsmensen. ,,Het succes is gigantisch'', glundert initiatiefnemer Yves Gijrath, uitgever van het rijkemensenblad Miljonair . ,,Alle 15.000 kaartjes waren vooraf uitverkocht en op de zwarte markt werd tot vijfmaal de prijs geboden voor een ingangsticket (125 euro). Volgende keer moet het groter en internationaler en wil ik al die Belgische firma's uitnodigen die nu door gebrek aan ruimte moesten sneuvelen.''

Wij dompelden ons enkele uurtjes onder in de droomwereld van fonkelende diamanten en naar leer en kersenhout geurende Rolls Royce cabrio's, van perfecte reconstructies van interieurs uit de hoogdagen van de Britse aristocratie en de laatste trends in de sector van de ,,wellness''. (GN)