De 26-jarige Fabien Hauquier uit Tessenderlo behaalde zaterdag in Londen de derde plaats in de verkiezing van Mister World. Hauquier, van beroep badmeester in Geel, behoorde jaren geleden tot de top vijf van de Belgische zwemsport. ,,Dat was de periode van Fredje Deburghgraeve, maar zelf had ik geen ambitie genoeg om keihard door te trainen.'' Hij werd tweede tijdens de verkiezing van Mister Belgium en mocht deelnemen aan Mister World omdat de huidige Mister Belgium, Bart Deschuymer, al aan een andere internationale mannenverkiezing had deelgenomen en er ook een ereplaats haalde.

Het is niet de eerste keer dat België goed scoort op de verkiezing van Mister World. In 1996 werd de toenmalige Mister Belgium, Tom Nuyens, zelfs winnaar van de allereerste Mister Worldverkiezing in 1996. Nuyens is nu een internationaal fotomodel en werkt in New York.

Hauquier kan zijn geluk niet op, maar blijft er wel nuchter bij: ,,Maandag wat interviews en een verschijning in Aan Tafel , en dinsdag alweer aan de rand van het zwembad in Geel. Daarna zien we wel wat het allemaal oplevert.'' (RTL)