Op de deelnemerslijst van de Proximus Diamond Games (13-22 februari) staan vijf speelsters uit de top-tien. De vijf zijn Justine Henin (WTA-1), Kim Clijsters (WTA-2), Amélie Mauresmo (WTA-3), Elena Dementieva (WTA-8) die Jennifer Capriati vervangt, en Ai Sugiyama (WTA-9). Ook Venus Williams (WTA 14) , de winnares van de eerste twee edities, is present. De deelname van Mauresmo is omwille van haar tijdens de Australian Open opgelopen rugblessure nog niet helemaal zeker.

,,De Française beslist vandaag vrijdag of ze volgende week start in het tornooi van Parijs. Speelt ze dar niet, dan zie ik haar ook niet meedoen in Antwerpen'', aldus organisator Bob Verbeeck. ,,Ne als vorig jaar zou ze dan geblesseer moeten afhaken. Gebeurt dat, dan zullen we er alles aan doen om Chanda Rubin (WTA-10), de enige speelster uit de top-tien die dan nog vrij is, naar Antwerpen te halen.

,,De kwaliteit van het deelnemersveld is alvast veel hoger dan vorig jaar. Toen was Els Callens met een 69ste plaats op de wereldranking rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Nu is de Spaanse Maria Sanchez Lorenzo met een 44ste stek de hoogstgeplaatste rechtstreekse deelnemer'', aldus nog Verbeeck.

Pas volgende vrijdag weten we of Justine Henin of Kim Clijsters Venus Williams op haar weg naar de finale treft. Dan immers wordt er om 17 uur geloot voor de hoofdtabel. Vier Belgische meisjes krijgen een wildcard voor de kwalificatietabel.

Zij komen uit vier Belgische prekwalificatiewedstrijden die volgende week vrijdag vanaf 12 uur worden afgewerkt. (CPM)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in