Zanger en televisiemaker Raf Van Brussel zou het zichzelf kwalijk genomen hebben mocht hij niet aanwezig zijn geweest bij de geboorte van zijn dochtertje Lucca, dat morgen zes maanden wordt. Maar hij denkt er niet aan de geboorte van zijn kinderen te laten filmen door een cameraploeg: ,,Zoiets persoonlijks toon je niet aan een paar honderdduizend mensen.''

,,Ik herinner het mij nog goed. Mijn schatje haar water is gebroken op de parking van het ziekenhuis. Twintig minuten later was Lucca er al. Stel dat ik die dag een optreden of zo had, dan was ik er nooit op tijd bij geweest. Ik zou het mezelf kwalijk genomen hebben. Als man ben je op zo'n moment een ongelooflijke steun voor je schatje, en tenslotte is het toch een wonder dat je niet wil missen.''

 • Morgen ben je zes maanden vader. Ben je een nieuwe man?
 • ,,Mijn schatje begint vanaf nu opnieuw te werken, en als ik overdag geen werk heb, dan ben ik voltijds huisvader. Ik geef Lucca een badje, maak het groenten- en fruitpapje en ik ga met Lucca wandelen. Ben ik dan een nieuwe man? Ja zeker?

 • Heeft je dochter je leven veranderd? Voel je je nu meer verantwoordelijk?
 • ,,Ik besef maar al te goed dat ik in een heel onzeker beroep zit. De aanbiedingen voor optredens zijn ruim een derde minder dan vorig jaar. Met Plane Vanilla hebben we gelukkig nog één optreden per week, deze zomer ben ik aan de slag voor Vlaanderen Vakantieland , er komt een nieuwe single, waar we hopelijk wat televisie mee halen. Ook ik heb net als iedereen de vaste kosten voor huis, auto en noem maar op. En als ouder wil je je kind toch een mooie opvoeding geven. Geen luxe, maar je wil ook niet dat je kind zich al te veel moet ontzeggen. Ik slaap nog 's nachts, maar ik ben daar dus wel mee bezig.


  Groot respect
 • Hoe was de relatie met jouw vader?
 • ,,Ronduit schitterend. Ik kan de ruzies met mijn vader op één hand tellen. En dat ging dan nog over belachelijk onbelangrijke dingen. Mijn vader is altijd mijn kameraad geweest. Ook al spreekt een mens dat misschien te weinig uit, maar voor je ouders heb je in je binnenste toch altijd een ongelooflijk gevoel van respect.

 • Welk cadeau krijgt hij zondag voor vaderdag?
 • ,,Hij is niet de man van cadeautjes. Een sms'je of een telefoontje doet hem evenveel plezier.''

 • Vaderdag , met onder anderen Gilda De Bal, Raf Van Brussel, Paul Marchal, Vitaya, om 8 en 23 uur.