Een ijzersterke Paolo Bettini heeft gisteren in Hamburg de HEW-Cyclassics gewonnen en meteen een serieuze optie genomen om voor de tweede opeenvolgende keer de Wereldbeker te winnen. Voorlopig blijft het leidersshirt met drie schamele puntjes voorsprong rond de schouders van Peter Van Petegem.

De zesde wereldbekerwedstrijd van het seizoen kende een saaie aanloop, maar een spetterende finale maakte alles goed. Wie anders dan Bettini, in de Tour ook al bijna elke dag in de aanval, stak het vuur aan de lont. Eerst door op een kleine vijftig kilometer van de finish gestalte te geven aan een twaalfkoppige vlucht met daarbij ook Van Petegem, vervolgens door samen met Hincapie het hazenpad te kiezen.

Derde keer, goede keer zo bleek. Bij de laatste beklimming van de Waseberg was Bettini opnieuw bij de pinken toen Ullrich zijn duivels ontbond. In een sprint met vijf klaarde de Toscaan probleemloos de klus. Rebellin werd tweede, voor Ullrich, Astarloa en Celestino.

,,Ik ben met een uitstekende vorm uit de Tour gekomen'', glunderde de Italiaanse kampioen. ,,Van Petegem heeft in het voorjaar twee wereldbekerwedstrijden gewonnen, hopelijk is nu mijn tijd aangebroken'', liet een goedlachse Bettini uitschijnen dat het vat nog lang niet af is. En gemakshalve vergat hij er ook bij te vertellen dat hij dit seizoen na Milaan-Sanremo ook al aan zijn tweede zege in een wereldbekerwedstrijd toe was. (RVW)