Dirk Draulans, journalist van het weekblad Knack, was zaterdag niet welkom op het feest van Radio 1 in Brussel. Nochtans was hij uitgenodigd voor een gesprek met Sven Speybroeck en Koen Fillet van Jongens en Wetenschap , voor een gesprek over de oorlog in Irak. Maar VRT-hoofdredacteur Jos Bouveroux verzette zich tegen zijn komst. Draulans had zich volgens Bouveroux in De Laatste Show en Knack negatief uitgelaten over VRT-radiojournalist Jef Lambrecht.

Volgens Draulans doet Jef Lambrecht vanop een hotelkamer in Jordanië alsof hij midden op het slagveld in Irak staat. ,,Dat is onjuist. Jef Lambrecht zegt altijd dat hij in Jordanië zit'', reageert Bouveroux. ,,Ik vond niet dat Draulans tijdens het feest van Radio 1 de kans mocht krijgen om dat voor de derde keer te zeggen. Ik heb er dan ook mee gedreigd dat al mijn journalisten afwezig zouden blijven op het feest .

Dirk Draulans reageert verbolgen op het voorval. ,,Ze hebben mij niet eens verwittigd dat ik niet meer welkom was. Aan de ingang van de zaal werd ik door een receptioniste van het veto op de hoogte gebracht. En dat terwijl ik mijn vakantie in de Ardennen daarvoor onderbroken had. Bouveroux erkent dat dat niet had mogen gebeuren. ,,Maar ik was niet de organisator van het feest. Radio 1 had Draulans maar van de maatregel moeten verwittigen'', aldus Bouveroux. (KV)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in