Op London Heathrow is gisterennamiddag de eerste A380 neergestreken. Het is de eerste commerciële landing van de superjumbo van Airbus op Europese bodem. Het toestel, eigendom van Singapore Airlines, was eerder op de dag opgestegen in Singapore. Singapore Airlines is tot nog toe de enige luchtvaartmaatschappij die over toestellen van het type A380 beschikt. Singapore Airlines heeft er drie ter beschikking. Twee toestellen verbinden al een tijdje de Aziatische stadstaat met de Australische hoofdstad Sydney.

Heathrow wordt het belangrijkste knooppunt voor de A380. Volgens Airbus zullen in 2020 zo'n 90dubbeldekstoestellen op de Londense luchthaven gestationeerd zijn. Het zal onder meer gaan om toestellen van Virgin Atlantic Airways, Emirates en British Airways. Die laatste is nog altijd de belangrijkste gebruiker van de luchthaven.

De komst van de superjumbo naar Heathrow is zeer belangrijk voor de verzadigde luchthaven. Het biedt de mogelijkheid om met evenveel vluchten meer reizigers te bedienen. Om de superjumbo te kunnen ontvangen, werd niet minder dan 450 miljoen pond in de luchthaven geïnvesteerd.