In de zaak L&H zal het openbaar ministerie pas op 22september de advocaten van repliek dienen.

justitie

Wat al in de lucht hing, werd gisteren indirect bevestigd: er valt dit jaar geen arrest in de zaak L&H. Het proces hervat pas op 22september. Dat is later dan gedacht en betekent dat het openbaar ministerie (OM) veel tijd heeft om zijn replieken voor te bereiden. Spaarverlies diende gisteren nog eens ruim 300 nieuwe dossiers in, wat niet naar de zin was van KPMG en Dexia die spraken van een bijzonder laattijdig manoeuvre. KPMG en Dexia willen ook voldoende tijd om alle dossiers van de burgerlijke partijen -dat zouden er 17.000 zijn- in te kunnen kijken en hun conclusies daarover neer te leggen. 22september komt dus ook hen goed uit.

Het hof had gisteren een zittingsdag georganiseerd om de verdere agenda te bespreken en de griffie conclusies in ontvangst te laten nemen.

Na de repliek van het OM eind september, is het woord aan de burgerlijke partijen. Vervolgens komt er een schorsing die de verdediging de kans moet geven een ultieme repliek in te dienen. Dat zou in de tweede helft van december gebeuren. Daarna kan het hof de laatste hand leggen aan het arrest dat er dus niet voor het eerste kwartaal van 2009 komt.

Het proces L&H ging officieel van start op 13mei 2007 maar het was wachten tot afgelopen najaar vooraleer het op kruissnelheid kwam. Het proces wordt onmiddellijk voor het hof van beroep gevoerd omwille van voorrang van rechtsmacht. (pdd)

www.standaard.biz/l&h