Werkgevers hebben naast de hersenscan nog een resem andere mogelijkheden om hun sollicitant te scannen. Vooral internet levert vaak heel wat informatie op.

Klassieke gedragstesten van de sollicitant leveren heel wat bruikbare informatie op.

Een op de vier HR-managers gebruikt het internet om een kandidaat door te lichten, volgens een onderzoek van Carreerbuilder.com. Even googelen levert soms veel info op over de sollicitant. Op sociale netwerken zoals Facebook staan soms belastende info zoals foto's van uit de hand gelopen feestjes. Personen die risicovolle sporten beoefenen, verspelen soms hun kansen op de arbeidsmarkt. Maar sommige mensen worden ook aangetrokken voor een job omdat ze op het internet staan.

Almaar vaker wordt een detective ingehuurd. Vroeger werkten detectives vooral in opdracht van banken en casino's, nu worden ze ook ingezet om terreuraanslagen te vermijden. Politiek gevoelige bedrijven in de VS en het Verenigd Koninkrijk laten zelfs de handel en wandel van de poetsvrouw bespieden. Detectives onderzoeken ook de echtheid van diploma's omdat er in de VS een opmars van valse diploma's en titels is.

In Nederland is het wettelijk verplicht kandidaten grondig door te lichten wanneer ze voor integriteitsgevoelige functies in beursgenoteerde bedrijven in aanmerking komen. (jmb)