Studio 100 Animatie heeft vijf projecten in de pijplijn zitten. Gedelegeerd bestuurder Gert Verhulst stelde ze gisteren voor aan de Belgische pers.

Big & Small is het enige project waarvoor al coproducenten en cofinanciers gevonden zijn (zie hiernaast en illustraties). De poppenreeks vertelt het verhaal van twee vrienden voor het leven, ook al zijn ze karakterieel en fysiek elkaars tegenpolen. Er komen 52 afleveringen van elk elf minuten.

De reeks wordt in Canada opgenomen, de scenario's worden gemaakt in de VS en de productie wordt gecoördineerd vanuit Schelle en Londen, aldus Verhulst. Big & Small wordt al zeker uitgezonden in Groot-Brittannië en in Canada, maar is nog niet verkocht in Vlaanderen. Verhulst leek daar echter wel gerust in te zijn.

Rescue 4U draait rond vier 'eigenzinnige reddingsvoertuigen': Ulli de brandweerwagen, Uki de helikopter, Ula de ziekenwagen en Udo de politiejeep. Ze hebben elk hun eigen karakter en hun eigen emoties.

Banana Sam reist de wereld rond met zijn motorfiets en een houten huis op sleeptouw. Als er zich ergens een probleem voordoet, eet hij een banaan en wordt hij een 'superberoepenman', die elk probleem in een handomdraai kan oplossen.

Super Mega Hyper Pets voert de drie huisdieren - een hond, een poes en een konijntje - van Timmy ten tonele. Dank zij de inslag van een meteoriet hebben ze bijzondere krachten, zodat ze de wereld kunnen redden van allerlei onheil.

Spooky Spook is bang van alles en iedereen, wat redelijk vervelend is voor een spookje. Spooky is bevriend met Harry, de jongste zoon van een familie van spokenjagers. (kdr)