Deutsche Bank sust markten
Foto: © NO BYLINE
Net als andere bankreuzen zet Deutsche Bank miljarden opzij voor gevolgen van kredietcrisis.

Niettemin verwacht Deutsche Bank dat de nettowinst in het derde kwartaal meer dan 1,4 miljard euro zal bedragen. Dat heeft de bank woensdag bekendgemaakt tijdens een investeerdersdag in Londen.

Deutsche Bank neemt in het derde kwartaal een voorziening van ongeveer 2,2 miljard euro wegens verliezen door de onrust op de financiële markten. Volgens directievoorzitter Josef Ackermann neemt de bank een voorziening van 700 miljoen voor afschrijvingen op financieringsverplichtingen. Daarbovenop komt een last van 1,5 miljard euro door verliezen bij gestructureerde kredietproducten en obligaties die zijn afgedekt met hypotheken.

Dat Deutsche Bank desondanks toch nog op een winststijging rekent in het derde kwartaal, is onder meer te danken aan een belastingmeevaller in Duitsland en de verkoop van een kantoorgebouw in de Verenigde Staten.

De mededeling van Deutsche Bank volgt op soortgelijke berichten eerder deze week van de grote banken Citigroup, UBS en Credit Suisse. Ook zij hebben buitengewone voorzieningen genomen om verliezen door de hypotheekcrisis in de VS en de daaropvolgende kredietcrisis op te vangen. En die openheid lijkt de financiële markten eerder te kalmeren dan ongerust te maken. (nta)