Dolmen koopt VoIP-specialist
Foto: © NO BYLINE
Dolmen zal minder winst boeken door de kosten van de overname.

Het informaticabedrijf Dolmen neemt de Belgische en Luxemburgse vestigingen van NEC Philips Unified Solutions over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in telefoontechniek via internet, de zogenaamde 'Voice over IP' (VoIP). Het biedt een ruim gamma aan telefonie- en bedrijfscommunicatieoplossingen aan. Dolmen is in die sector zelf ook sterk gegroeid. De overgenomen expertise van NEC Philips zal worden geïntegreerd en zal de basis vormen voor verdere groei van voice-oplossingen. Daardoor wordt Dolmen op dit domein een toonaangevende speler. De aanwezigheid in Luxemburg biedt nog extra groeipotentieel.

De herstructurering en integratie van NEC Philips zullen het resultaat van het huidige boekjaar bij Dolmen wel negatief beïnvloeden. De winstvooruitzichten voor dit boekjaar zullen bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers worden bijgestuurd.

Dolmen denkt wel dat de overname de nodige slagkracht en groeipotentieel biedt om de integratoractiviteit verder uit te bouwen. Voice neemt daarin een steeds prominentere rol in.

NEC Philips Unified Solutions is ontstaan als een joint venture van NEC en Philips en heeft vestigingen in dertien landen. (rmg)