1 baas op 25 is psychopaat
Foto: Jobat.be
Narcistisch, charmant en manipulatief: een greep uit de karaktereigenschappen waarover een psychopaat, ofwel jouw baas, beschikt. Want 4% van de leidinggevenden zou een psychopaat zijn. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek, gepubliceerd in The Guardian.

Hoewel de kans groot is dat u een psychopaat tegenkomt in het bedrijfsleven, is de kans ook groot dat je er helemaal niets van merkt. Psychopaten beschikken dan wel over een twintigtal specifieke eigenschappen, toch weten ze dit goed verborgen te houden door te manipuleren, hun charmes te gebruiken en dankzij hun hoge status. Tot deze conclusie kwamen Robert Hare, expert op het vlak van psychopathie, en Paul Babiak, psycholoog.

Als een psychopaat zich richt op het bedrijfsleven, is dat omdat hij zich goed voelt in een flexibele wereld waarin succes wordt verheerlijkt. 'Bovendien hebben psychopaten, net als grote leiders, de behoefte om hun objectieven te bereiken. Ongeacht of dit ten koste gaat van anderen en zonder enige wroeging of spijt te vertonen', aldus Robert Hare.

>

>

>

>