Een goed idee? Hoe vertel je het aan je baas?
Foto: Jobat.be
Vandaag de dag zit iedereen op Facebook. Je vrienden, je favoriete merken, je buurtwinkel en zelfs je oma. Alleen jouw bedrijf blijft achter. Hoog tijd om daar iets aan te doen, denk jij. Maar hoe vertel je dat aan je baas?

Wanneer je denkt dat je een goed idee hebt, is het zeker de moeite waard om dat idee ook met de leiding van je bedrijf te delen. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk. Het delen van je ideeën houdt altijd een risico in, want voor hetzelfde geld wordt je voorstel afgeschoten.

Stel jezelf de vraag: is dit idee goed voor de zaak?
Er is wel degelijk een verschil tussen een origineel maar relatief nutteloos idee en een idee dat je bedrijf daadwerkelijk vooruit helpt. Zorg dus dat je de voordelen van je idee goed hebt afgewogen en maak een overzicht van de resultaten die je verwacht.

Denk vooruit
Je wil het niet meemaken dat je baas jouw idee binnen de vijf minuten met de grond gelijk maakt. Zorg er dan ook voor dat je over voldoende achtergrondinformatie beschikt om een antwoord te kunnen geven op al zijn of haar potentiële vragen en opmerkingen. Bereken van tevoren hoeveel jouw idee zal kosten en hoeveel het zal opbrengen. Kijk ook naar de effecten op lange termijn.

>