Opgepast voor headhunters!
Foto: Jobat.be (jvc)
De nieuwe Europese regelgeving stelt de hr-markt open, wat betekent dat de cowboys onder de headhunters, die weigeren een ethische code te ondertekenen, voortaan vrij spel hebben. "Dat de concurrentie verscherpt, moeten we accepteren. Het enige wat we kunnen doen, is onze klanten beter informeren over onze modus operandi", meent Sylvie Vercruysse (Partners for Talent).

Sylvie Vercruysse is managing partner van Partners for Talent. Zij is met andere woorden een headhunter. "Er bestaan blijkbaar nog vele vooroordelen over ons beroep. Headhunter: alleen al het woord. De agressieve bijklank die het heeft, staat haaks op onze aanpak. Als een kandidaat mij zegt dat hij gelukkig is met zijn huidige job, ga ik niet proberen om hem te overhalen. Ik realiseer me dat sommige headhunterbureaus er andere methodes op na houden. Als een consultant je op een arrogante manier opbelt, kan ik me inbeelden dat je navenant reageert."

"De meeste werkgevers erkennen headhunter gelukkig als een echt métier", aldus Jonas Soenens van Schelstraete & Desmedt. "Als een headhunter domme vragen stelt, wil dit zeggen dat hij zich slecht op het gesprek heeft voorbereid. Bij ons doen de research-consultants de telefonische screening. Zij bellen als eerste de kandidaat op om te checken of er initiële interesse is én om samen te kijken of zijn ervaring aansluit bij het gezochte profiel."

>

>